Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Κάν' το όπως ο Κασσελάκης

Λοιπόν, δεν πάει άλλο. Η κατάσταση έχει ξεφύγει για τα καλά.
Να ξυπνάς, να ετοιμάζεσαι για τη δουλειά σου, κάτι που δεν είναι και το καλύτερο πράγμα -όχι το να ξυπνάς αλλά το να πηγαίνεις στη δουλειά- και να φοβάσαι να ανοίξεις την πόρτα της εξόδου, η οποία μετατρέπεται σε πόρτα εισόδου κατά την επιστροφή στο σπίτι.
 
Γιατί, δεν μας έφταναν τα διαφημιστικά φυλλάδια των υπεραγορών, των κάθε είδους τεχνιτών, φροντιστηρίων, κομμωτηρίων, κολλεγίων, νυχάδικων, και δεν συμμαζεύεται, τα οποία συσσωρεύονται καθημερινά σε εισόδους σπιτιών, γραφείων, σε γραμματοκιβώτια, πεζοδρόμια, πλατείες, πάρκα. Ήρθαν να προστεθούν κι εκείνα των υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
 
Να ανοίγεις την πόρτα και να κινδυνεύεις να καταπλακωθείς από τον σωρό των φυλλαδίων που έχει μαζευτεί απ' έξω. Κι άντε να το έχεις στο νου σου και να ανοίγεις προσεκτικά και με αργές κινήσεις την πόρτα. Άντε η οικοδομή να διαθέτει και πίσω πόρτα και να βγαίνεις σαν τον κλέφτη. Τι γίνεται, όμως, όταν κάποιος βιάζεται και είναι αφηρημένος; Έχω την αίσθηση ότι είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε ακόμη θύματα από ασφυξία, λόγω καταπλάκωσης από φυλλάδια.
 
Δεν το καταλαβαίνω αυτό που γίνεται. Όλοι αυτοί που μας βομβαρδίζουν με τις αφεντομουτσουνάρες τους και, καλά μας συστήνονται και μας υπόσχονται και μας καλοπιάνουν και προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τέλεια εικόνα για την πάρτι τους, έχουν την αίσθηση ότι κάποιον θα επηρεάσουν με τον τρόπο αυτόν;
 
Α, καλά! Αυτές οι πρακτικές, κυρίες και κύριοι υποψήφιοι, είναι ξεπερασμένες, ανήκουν στο παρελθόν και αναφέρονται σε ανθρώπους που έχουν δει τα ραπανάκια ανάποδα εδώ και καιρό. Οι νέες γενιές προσεγγίζονται με διαφορετικό τρόπο. Αυτές θέλουν χρώμα, κίνηση, μουσική και βιντεοκλίπ στα μέσα δικτύωσης. Έτσι έμαθαν, έτσι λειτουργούν κι αυτό περιμένουν από εσάς.
 
Και δεν χρειάζεται πολύ μυαλό, για να το καταλάβει κανείς αυτό που συμβαίνει. Δείτε τι κατάφερε ο κ. Κασσελάκης μέσα σε δέκα - δεκαπέντε ημέρες. Αρχηγός κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έγινε ο άνθρωπος και, μάλιστα, χωρίς να εκφράσει την παραμικρή πολιτική θέση.
 
Δυο βιντεάκια για να συστηθεί, άλλα τόσα με τον σύντροφο αγκαλιά, κάποια ακόμη με το σκυλί του να κάνει την ανάγκη του στον δρόμο και τους έφαγε λάχανο τους άλλους τους συντηρητικούς και παλαιάς κοπής υποψηφίους.
 
Μήτε η χαριτωμενιά της Αχτσιόγλου μήτε η μπρουταλιά του Παππά μήτε το παρελθόν του Τζουμάκα μήτε τα γλυκούλια σπαστά ελληνικά του Τσακαλώτου φτούρησαν απέναντι στο χολυγουντιανικού τύπου χαμόγελο και το στήσιμο του Κασσελάκη.
 
Με πέντε βιντεάκια τα πήρε όλα κι έφυγε (τρόπος του λέγειν) ο τύπος.
 
Οπότε, κυρίες και κύριοι υποψήφιοι, μην το κουράζετε το πράγμα. Αφήστε τα παλιομοδίτικα και τα ξεπερασμένα. Προσαρμοστείτε στην εποχή της μεταπολιτικής. Ξεχάστε τα φυλλάδια και πιάστε τις κάμερες και το photoshop, βγάλτε κανένα σκυλί βόλτα, φορέστε το καλό χαμόγελό σας, σκεφτείτε κάποια έξυπνη και πιασιάρικη ατάκα και μην ανησυχείτε για το παραμικρό.
 
Κι εσείς θα έχετε την εκλογή στο τσεπάκι κι εμείς θα βγαίνουμε από τα σπίτια μας χωρίς άγχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: