Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Μωρέ, θα τον κάνω Μουσουλμάνο!

Η ανακοίνωση των βάσεων για τα ΑΕΙ κάθε χρόνο κρύβει εκπλήξεις. Είναι μάλιστα απορίας άξιον πώς οι «αλογομούρηδες» και οι «στοιχηματζήδες» άφησαν το πράγμα ανεκμετάλλευτο! Άσχημο θα ήταν ένα «πάμε στοίχημα στις βάσεις» με αποδόσεις χρυσάφι; 
Αφήνω το θέμα στους ειδικούς και επανέρχομαι. 
Φέτος οι βάσεις είχαν, ανάμεσα στις άλλες, και μια έκπληξη πρώτου μεγέθους. Ανάμεσα σε βαθμούς, ειδικές κατηγορίες και πιο ειδικές υποκατηγορίες υπήρχαν και βαθμοί εισαγωγής «Μουσουλμάνων»... 
Οι Μουσουλμάνοι βρέθηκαν και σε σχολές υψηλής ζήτησης με βαθμούς ονειρεμένους. Στη Νομική με 6000 μόρια, στο Μαθηματικό με 3292, στην Οδοντιατρική με 9150 και στους Ηλεκτρολόγους του ΕΜΠ με 4220! Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι χρειάζονταν 18000 και 19000 μόρια για τις ίδιες σχολές. Είχαμε συνηθίσει στην ειδική μεταχείριση Πολυτέκνων, Τριτέκνων, τέκνων μονογονεϊκών οικογενειών και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Προσωπικά, δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο ο πολύτεκνος πρέπει να εισάγεται σε σχολή με λιγότερα μόρια από τους υπολοίπους. Μήπως γίνεται αυτό, επειδή στο σπίτι του κυριαρχεί πανδαιμόνιο που δεν αφήνει τον υποψήφιο να συγκεντρωθεί στο διάβασμα; Δε θα ήταν πιο σοβαρό η Πολιτεία να ενισχύει οικονομικά όσα παιδιά έχουν ανάγκη, ώστε να παρακολουθούν φροντιστήρια; Αυτό που γίνεται σήμερα συνθέτει κατάφωρη αδικία για τους υπολοίπους. 
Ακόμα, βέβαια, αδυνατώ να συλλάβω για ποιο λόγο χρειαζόμασταν μια ειδική κατηγορία Μουσουλμάνων. Έχουν σκεφτεί οι υπεύθυνοι ότι το συγκεκριμένο μπορεί να αποτελέσει αφορμή τα επόμενα χρόνια για μαζική στροφή εφήβων στο Μωαμεθανισμό; Το βρίσκετε απίθανο; Να μην το βρίσκετε καθόλου, γιατί ήδη έχουμε δει παρόμοιες καταστάσεις. Είδαμε υγιέστατα παιδιά να εμφανίζονται ως δυσλεκτικά για να δώσουν προφορικές εξετάσεις, στις οποίες η βαθμολόγηση είναι πιο επιεικής. Έχουμε δει μαζικές εγγραφές σε Εσπερινά, Βραδινά ή Κρυφά Σχολεία, επειδή οι υποψήφιοί τους εισάγονται με πολύ χαμηλές βάσεις. Γιατί, λοιπόν, να μη δούμε και στροφή στη συγκεκριμένη θρησκεία; Νομίζετε ότι λίγοι το σκέφτονται ήδη; 
Μπορεί, βέβαια, η Πολιτεία να έχει στόχο. Παρακολουθώντας τα εκλογικά ποσοστά της ακροδεξιάς να ανεβαίνουν πιο γρήγορα και από το χρέος της Ελλάδας προς τους κακούς δανειστές της, σκέφτεται: «Αν αρκετοί ασπαστούν το Μωαμεθανισμό, σιγά και μην ψηφίσουν ξανά ακροδεξιά κόμματα». Γιατί η ακροδεξιά, όπως ξέρετε, ούτε να τους δει ούτε να τους ακούσει τους Μωαμεθανούς, είτε κανονικούς είτε «μαϊμού». 
Ό,τι και να κρύβεται πίσω από την απόφαση όμως, δεν παύει να την καθιστά ανυπόφορα άδικη. Αν δίνεται μια τέτοια ευκαιρία στους Μουσουλμάνους, γιατί να μη δίνεται και σε οπαδούς άλλων θρησκειών; Δηλαδή, οι Βουδιστές, οι Ταοϊστές, οι Ινδουιστές, οι οπαδοί του Άστρου του Δαυίδ αλλά και οι δικοί μας οπαδοί του Δωδεκάθεου στο πηγάδι «έκαναν την ανάγκη τους»; (Πω πω!!! Πόσο ωραία απόφυγα την παλιοκουβέντα!!!). Τα παιδιά όλων αυτών των πιστών είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού (Πω πω!!! Πόσο εύκολα αντιγράφω σοφές φράσεις άλλων!!!) και δεν πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες; 
Να το δω και πιο σφαιρικά. Για ποιο λόγο άραγε να διευκολύνονται μόνο οι υποψήφιοι συγκεκριμένων θρησκειών; Μήπως οι ειδικές κατηγορίες να διευρυνθούν πάραυτα αξιοποιώντας και άλλα κριτήρια; Δε θα ήταν δίκαιο να υπάρξει ειδική κατηγορία για παιδιά που γεννήθηκαν μέρα κατά την οποία ο Ερμής ήταν ανάδρομος; Δε θα έδειχνε ευαισθησία η θέσπιση ειδικής κατηγορίας για παιδιά που ματιάζονται εύκολα; Ή μήπως θα φαινόταν σε κάποιον παράλογη μια ειδική κατηγορία για παιδιά που τους αρέσουν οι μπάμιες (μπλιαχ!); 
Πολύ πρωτοποριακές κινήσεις για μια χώρα με πολιτικούς συντηρητικούς και φαντασία επιπέδου οδοστρωτήρα, οπότε ας μείνουμε στα δεδομένα. Και τα δεδομένα λένε ότι οι Μουσουλμάνοι εισάγονται στα ΑΕΙ με πολύ χαμηλές βάσεις, οπότε ας μας απασχολήσει πώς μπορεί κανείς να γίνει Μουσουλμάνος. Γνωρίζω ότι για να εμφανιστεί κάποιο παιδί ως δυσλεκτικό απαιτείται «χαρτί» από γιατρό. Το να παρουσιαστεί ως Μουσουλμάνος όμως, μάλλον δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα γιατρού. Ίσως η αποστήθιση του Κορανίου να είναι προαπαιτούμενο. Λογικό μου φαίνεται. Αντί το παιδί να καθίσει να αποστηθίσει σελίδες επί σελίδων διαφόρων μαθημάτων, ας στρωθεί να μελετήσει το Κοράνι. Ίσως αρχίσουν να κυκλοφορούν και «βοηθήματα» με SOS θέματα και ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για ταχύρρυθμο εκμωαμεθανισμό.
Προσωπικά και μέχρι να εντοπίσω τις λεπτομέρειες, δε χάνω χρόνο. Ήδη έχω αγοράσει ένα καταπληκτικό χαλάκι προσευχής για το γιο μου που κοντεύει στις πανελλαδικές ως δώρο για τα γενέθλιά του που πλησιάζουν ενώ για την περίοδο των σχολικών καταλήψεων έχω προγραμματίσει ταξίδι στη Μέκκα. Γιατί να αφήσω το παιδάκι μου να μπλεχτεί με τη μελέτη, την ουσιαστική προσπάθεια, τον προγραμματισμό, την απόκτηση γνώσεων για την εισαγωγή του σε μια σχολή; Γιατί να το αφήσω να αναλάβει ευθύνες και να αντιληφτεί τα όριά του, αντί να βαδίσω τον εύκολο δρόμο; Μωρέ, θα τον κάνω Μουσουλμάνο, να τελειώνει η υπόθεση!

12 σχόλια:

Georgios Voutselas είπε...

Το παιδι μου μουσουλμανο θα τον κανω,
στη σχολη του να περασει κ ας πεθανω
ρε δες που φτασαμε να προσκυνουμε τον Αλλαχ,
για να περασουμε στις πανελληνιες...αχ βαχ αχ ΒΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧ!


Ανώνυμος είπε...

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα το σημερινό σας άρθρο. Δε θα διστάσω να πω ότι με εξέπληξε η στάση σας και η έκφραση σας στο άρθρο συνολικά αλλά και στα επιμέρους ζητήματά του. Θα μου επιτρέψετε –φαντάζομαι- την διατύπωση μιας εντελώς αντίθετης άποψης και την επιθυμία μου να την εκφράσω όσο πιο σθεναρά γίνεται.

Όταν αποδέχεσαι την πολυπολιτισμικότητα και κάνεις μέλος της κοινωνίας στην οποία ζεις ένα άτομο διαφορετικής ταυτότητας μάλλον καταφέρνεις και φυλάσσεσαι από τους τυχόν κινδύνους παρά τους ενισχύεις. Το αντίθετο θα δημιουργούσε η άγνοια και η άρνηση για ενσωμάτωση των μελών αυτών στη δική σου μικρόψυχη κοινωνία. .
Φυσικά δεν καταλαβαίνω γιατί ένας άνθρωπος διαφορετικής θρησκείας μπορεί να αποτελεί κίνδυνο . Η αλήθεια είναι ότι μελετώντας τις αντιδράσεις των Ελλήνων κυρίως σχετικά με τη λέξη Ισλάμ, οι περισσότερες, αν όχι όλες παρουσιάζουν ως μοναδική εικόνα αυτή του κακού μουσουλμάνου. Αντιλαμβάνομαι- και δεν θα το αρνηθώ ποτέ. φυσικά ότι οι μουσουλμάνοι, στην προσπάθεια τους να ενοποιηθούν στο όνομα μιας θρησκείας και να θέσουν τη θρησκεία στην ουσία και σε πολιτικό επίπεδο, δημιουργούν συλλόγους, οργανώσεις, κινήματα, και πιο εκσυγχρονισμένα για να συμβαδίσουν με τον τρόπο ζωής των Δυτικών μέσα από τα οποία προσπαθούν να κινητοποιήσουν και πολλές φορές να φανατίσουν τους μουσουλμάνους ,κάτι τέτοιο όμως δε σημαίνει ότι η αποδοχή από μέρους μας και η εισαγωγή τους στην ελληνική εκπαίδευση θα ενίσχυε αυτές τους τις τάσεις. Αντιθέτως η αποδοχή και η ευκαιρία μιας πιο προσβάσιμης για αυτούς-με διαφορετική νοοτροπία, διαφορετικά ήθη και έθιμα, διαφορετική γλώσσα διαφορετικό πολιτισμό- θα τους έδινε τη δυνατότητα να ενταχθούν πιο άνετα και πιο ομαλά στην ελληνική κοινωνία. Δεν τους κάνουμε τα χατίρια απλά κατά βάση αποδεχόμαστε τους μουσουλμάνους και αν το θέλετε και έτσι προφυλασσόμαστε πιο εύκολα από αυτούς.

Ανώνυμος είπε...


Η άγνοια ή φοβία οδηγεί σε εκφράσεις υπερβολικές έναντι όλων των μουσουλμάνων, χωρίς τον πρέποντα διαχωρισμό. Κάτι τέτοιο θα ονομαζόταν ρατσισμός. Η υπερβολική τάση παρουσίασης των θεμάτων πραγματικά προκαλεί ορισμένες φορές την εντύπωση ότι πιθανόν να ξεφεύγουμε από το πλαίσιο της αλήθειας και της αντικειμενικότητας. Από το πλαίσιο του σωστού και του λάθους. Αλλίως;;;; Παραπληροφόρηση.
Αναρωτηθήκατε γιατί οι Βουδιστές, Ινοδυιστές κλπ δεν τυγχάνουν ανάλογης μεταχείρισης. Αρχικά γνωρίζουμε ότι το ποσοστό των μουσουλμάνων στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Επίσημη και ασφαλής καταγραφή του αριθμού, της εθνικότητας και της θρησκευτικής τους κατεύθυνσης-σήμερα- δεν υπάρχει και είναι μάλλον παρακινδυνευμένο να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία.. Ως και το 2001, οπότε ο κάθε πολίτης δήλωνε το θρήσκευμά του, οι Έλληνες μουσουλμάνοι αποτελούσαν το 1,3% του πληθυσμού της χώρας. Μεγάλο ποσοστό δε νομίζουμε; Το ποσοστό του αναλφαβητισμού των ατόμων αυτών πραγματικά προκαλεί ανατριχίλα. Γιατί να μην ενθαρρύνουμε την εκπαίδευση τους;
Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα το εξής κομμάτι « Είδαμε υγιέστατα παιδιά να εμφανίζονται ως δυσλεκτικά για να δώσουν προφορικές εξετάσεις, στις οποίες η βαθμολόγηση είναι πιο επιεικής. Έχουμε δει μαζικές εγγραφές σε Εσπερινά, Βραδινά ή Κρυφά Σχολεία, επειδή οι υποψήφιοί τους εισάγονται με πολύ χαμηλές βάσεις. Γιατί, λοιπόν, να μη δούμε και στροφή στη συγκεκριμένη θρησκεία; Νομίζετε ότι λίγοι το σκέφτονται ήδη;» Θα πω ψέματα εάν πω ότι δεν με τρομάζει το σκεπτικό αυτό. Αναφέρεστε σε μια θρησκεία την οποία την παραλληλίζετε και τη συγκρίνετε με απάτες. Αλήθεια σας φαίνεται τόσο ίδιο; Μια θρησκεία μπορούμε να τη συγκρίνουμε με μια άλλη θρησκεία και όχι με μια απάτη. Επίσης θα θέλατε να εξηγήσετε το σκεπτικό με πιο τρόπο θα γίνει στροφή στη θρησκεία αυτή- που θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν ονομάζεται Μωαμεθανισμός , προτείνω να το εξετάσετε καλύτερα- γιατί αλήθεια δεν μπορώ να φανταστώ ένα τρόπο!! Η στροφή θα γίνει εάν εισάγεται στις σχολές με προνομιακά κριτήρια και όταν θα κάθεται στο διπλανό θρανίο με έναν χριστιανό μαθητή;; !!!! Και συνεχίζω να διαβάζω το άρθρο σας « Δε θα ήταν δίκαιο να υπάρξει ειδική κατηγορία για παιδιά που γεννήθηκαν μέρα κατά την οποία ο Ερμής ήταν ανάδρομος; Δε θα έδειχνε ευαισθησία η θέσπιση ειδικής κατηγορίας για παιδιά που ματιάζονται εύκολα; Ή μήπως θα φαινόταν σε κάποιον παράλογη μια ειδική κατηγορία για παιδιά που τους αρέσουν οι μπάμιες (μπλιαχ!);» …Ουπςςςς ξεχάσατε τα επιχειρήματα!!

Να τονίσω-αν και θεωρώ ότι δεν υποχρεούμαι αλλά υποψιάζομαι ότι τυχόν απάντηση σας θα εμπεριέχει και αυτή την ερώτηση- ότι είμαι ένα απόλυτα θρησκευόμενο άτομο (Χ.Ο) Ελληνίδα από κορφή ως ρίζα. Με ενδιαφέρει η αντικειμενικότητα με ενδιαφέρει κατά πολύ η αλήθεια. Δεν μου αρέσουν οι φαμφάρες. Επαγγελματικά;; Είμαι τουρκολόγος και έχω ασχοληθεί σε πολύ μεγάλο ερευνητικό βαθμό με τους μουσουλμάνους.

Ευχαριστώ.

Σωτήρης Π. Ζάχος είπε...

Λέγεται χιούμορ βρε παιδιά! Έστω ιδιόρρυθμο. Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς από το ύφος του κειμένου ότι ο βασικός στόχος είναι το χιούμορ με αφορμή μια -όπως και να το δει κανείς- φαιδρή πραγματικότητα. Γιατί η ύπαρξη «ειδικών κατηγοριών» για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ είναι μια από τις πολλές ελληνικές φαιδρότητες. Δηλαδή, έχει κάποιος την αίσθηση ότι το παιδί που πέρασε σε μια πολύ καλή σχολή με τρεις ή τέσσερις ή πέντε ή και εννιά χιλιάδες μόρια, θα την τελειώσει κιόλας; Μήπως πρόκειται ουσιαστικά για κοροϊδία και όχι για ουσιαστική προσπάθεια ενσωμάτωσης τους στην κοινωνία μας; Ισότητα σημαίνει ίδιες ευκαιρίες για όλους και όχι διευκολύνσεις σε κάποιους σε βάρος του συνόλου. Η οικονομική ενίσχυση των παιδιών των Μουσουλμάνων ή άλλων κοινωνικών ομάδων μού ακούγεται πιο λογική. Η δωρεάν παρακολούθηση ενισχυτικών μαθημάτων επίσης. Καθετί άλλο εξυπηρετεί τον πολιτικό λαϊκισμό και τίποτα άλλο. Από την άλλη, ας μην ξεχνάμε ότι οποιαδήποτε κοινωνία χρειάζεται τους καλύτερους σε κάθε τομέα κι αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει και η ελληνική κάποτε. Το πανεπιστήμιο καλείται να ενισχύσει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας κι όχι να κάνει χάρες σε κάποιους. Χρειαζόμαστε τους καλύτερους γιατρούς, τους καλύτερους εκπαιδευτικούς, τους καλύτερους σε κάθε τομέα. Ένα παιδί που συμπλήρωσε πέντε και έξι χιλιάδες μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι ουσιαστικά αναλφάβητο. Δεν έχει κατανοήσει βασικές γνώσεις και πολύ περισσότερο αδυνατεί να αντιληφθεί βασικά ζητήματα. Πώς αυτό το παιδί θα συνεχίσει σπουδές σε ανώτερο επίπεδο και πώς θα αντιληφτεί πιο λεπτές αποχρώσεις της γλώσσας και της γνώσης;
Όσο για τα επιχειρήματα για τις ειδικές κατηγορίες που προτείνω, δεν τα ξέχασα, απλώς τα θεώρησα προφανή. Γιατί ένα παιδί που ματιάζεται εύκολα νιώθει συχνά πονοκεφάλους και έχει τάση για εμετό και σκοτοδίνες και πρέπει να βρίσκεται σε σκοτάδια και όλα αυτά το εμποδίζουν από το διάβασμα.
Το παιδί που γεννήθηκε μέρα με ανάδρομο Ερμή είναι σαν να το έχουν μουντζώσει πατόκορφα και το καταδιώκει η ατυχία και δεν μπορεί να κάνει κάτι για να το αλλάξει αυτό (κισμέτ) και όλα του πάνε στραβά και η αποτυχία είναι μόνιμος σύντροφός του.
Τέλος για το παιδί που του αρέσουν οι μπάμιες δεν έχω λόγια. Δηλαδή, είναι φυσιολογικό κάποιος να λατρεύει τις μπάμιες; Δεν είναι! Άρα και το παιδί αυτό δεν είναι φυσιολογικό και άρα ας διευκολύνουμε την πρόσβασή του στα ΑΕΙ.
ΥΣ: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Πέρα από τις πρώτες αναφορές που αποτελούν σοβαρή απάντηση, τα υπόλοιπα δείχνουν και πάλι διάθεση περιπαικτική από μέρους μου.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν αντιλαμβανόμαστε με τον ίδιο τρόπο το χιούμορ. Ο τίτλος ίσως με εμποδίζει και δεν μπορώ να το δω. Ίσως και όλα τα υπόλοιπα!!Αν και όπως και εσείς αναφέρατε μέσα από το χιούμορ παρουσιάζεται μια φαιδρή πραγματικότητα!!Τώρα ποια είναι;;Ας το κρίνει ο καθένας μόνος του. Φαιδρή πραγματικότητα είναι η άποψη σας;Πιθανόν!!Πιθανόν όμως και η δική μου!Ότι η κοινωνία βαδίζει σε λάθος μονοπάτια!Δική μου άποψη και θέλω να πιστεύω αποδεκτή!Χαίρομαι που μπορώ και είμαι αντίθετη σε όλα μα όλα όσα σημειώνετε. Έχει ενδιαφέρον η εντελώς αντίθετη άποψη. Με ενδιαφέρει να τα συζητάω...και ας μην έχω την τόσο καλή αίσθηση του χιούμορ!Παρόλαυτα να αναφέρω ότι από παιδί μου άρεσαν οι μπάμιες!!Είμαι σοβαρα;;!!Ελπίζω όχι! Α να μην ξεξάσω με όλο το σεβασμό να αναφέρω ότι η δωρεάν παιδεία δε μπορεί να χαρακτηριστεί φαιδρη!!Ευχαριστώ και πάλι!!Εις το ιντερνετικό επανιδείν!

Georgios Voutselas είπε...

Εμενα μ αρεσουν οι μπαμιες να αρχισω να ανησυχω κ.Ζαχο?

Σωτήρης Π. Ζάχος είπε...

Τόσοι μαζεμένοι να τους αρέσουν οι μπάμιες αρχίζει να με ανησυχεί. Μια απάντηση περί χιούμορ μπορεί κανείς να βρει εδώ: http://sotiriszachos.blogspot.gr/2010/10/blog-post_20.html

Georgios Voutselas είπε...

Μ αρεσουν οι μπαμιες κ ειναι ανησυχητικο!
ισως επειδη προβλημα δεν μου προκαλουν εντερικο??
Ομως εσεις(κυρ Σωτηρη)με θεωρειτε διαφορετικο?
ή μηπως χωρις αισθηση του χιουμορ... συντηριτικο?

Unknown είπε...

χαχαχαχαχαααα.....μ καλα τωρα σοβαρα ποιος τρωει μπαμιες...???(μπλιαχ) ... παπαπαααα....μακρια...
Υ.Γ κ.Ζαχο θελω κ εγω τετοιο χαλακι κ με τ πρωτη ευκαιρια μολις κυκλοφορησει τα βοηθηματα περι μωαμεθανισμου...φανταζομαι κ τον τιτλο... <>

Σωτήρης Π. Ζάχος είπε...

Tommas,
Το χαλάκι κυκλοφορεί σε πολλά σχέδια και χρώματα στα καταστήματα της κας Μιραράκη. Μπορείτε μάλιστα να τα παραγγείλετε και τηλεφωνικώς στις διαστάσεις που θέλετε!

skeptike,
να βάζεις τόνους και να γράφεις "συντηρητικός" κι όχι "συντηριτικός"!!!

Dimitris Chlorokostas είπε...

Κύριε, εγώ θα σας στηρίξω σ' αυτή τη δύσκολη απόφαση. Προτείνω να πάτε το υιό σας στην Κωνσταντινούπολη. Έχει κάτι φοβερά τζαμιά. Βγάζεις τα παπούτσια σου για να μπεις καθαρός στον οίκο του θεού και παθαίνεις ασφυξία από την ποδαρίλα. Γενικά πολύ μπροστά αυτή η θρησκεία.

Σωτήρης Π. Ζάχος είπε...

Δημήτρη,
εκτιμώ τη συμπαράστασή σου! Κυρίως εκτιμώ την αίσθηση του χιούμορ που τείνει να αποτελέσει είδος πιο σπάνιο και από το ευρώ στην Ελλάδα!