Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Άρθρο στο "ΒΗΜΑ"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και αρθρο στο βημα αντε συγχαρητηρια....... και εις ανωτερα χαχαχαχα τι δηλωνουμε ομως τωρα εμεις; που ουτε πολλες επιλογες εχουμε ουτε βεβαιοτητα για μονιμη αποκατασταση..... κατι σαν στρατιωτικες και παιδαγωγικα ή αυτο που λεει η καρδουλα μας και ας ξερουμε οτι θα ειμαστε ανεργοι για παντα;

Σωτήρης Π. Ζάχος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,
λέξεις όπως βεβαιότητα, μόνιμη αποκατάσταση κτλ δείχνουν έντονο συντηρητισμό και μάλλον θα δυσκολευτείς να εντοπίσεις καταστάσεις του παρελθόντος σήμερα.
Από την άλλη, αν αυτό που "λέει η καρδούλα σας" σάς οδηγεί δεδομένα σε αιώνια ανεργία, θα πρέπει να πάψεις να λειτουργείς με την καρδιά (συναίσθημα) και να αρχίσεις να λειτουργείς με το μυαλό, το οποίο αποτελεί καλύτερο σύμβουλο!
Πλέον δεν είναι η σχολή που "φτιάχνει" τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος "φτιάχνει" τη σχολή. Πολλοί θα τελειώσουν παρόμοιες σπουδές αλλά λίγοι θα τις αξιοποιήσουν.

Ανώνυμος είπε...

πολύ αισιόδοξο μου ακούγεται πολλοι το 'κηνυγουν΄ κανουν μεταπτυχιακο,διδακτορικό σεμιναρια στο εξωτερικό αλλα είναι πάλι άνεργοι...... αυτό γιατι συμβάνει ; μήπως δεν εχουν ΄φτιάξει' καλά τη σχολή τους; ή δεν αξιοποίησαν τις σπουδές τους; μαλλον κάτι άλλο φταίει,,,,,,,

Σωτήρης Π. Ζάχος είπε...

Ανώνυμε,
τα τελευταία χρόνια μερικές δεκάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας αποκτούν τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών -μάστερ ή διδακτορικά- από πανεπιστήμια της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Αυτό μπορεί να σε πείσει ότι το να μαζεύει κανείς "χαρτιά" δεν είναι αρκετό από μόνο του. Εκείνοι που θα "φτιάξουν" τη σχολή τους είναι όσοι διαθέτουν ισχυρή προσωπικότητα (αναλυτικές πληροφορίες στο "Εγχειρίδιο Επιβίωσης" και στο "Μάθε Παιδί μου Γράμματα"). Τέτοια άτομα λείπουν από την αγορά, την τέχνη, την επιστήμη. Πρώην μαθητής μου τελειώνει σε ένα χρόνο Μηχανικός Υπολογιστών (σκέψου πόσοι άλλοι τελείωσαν ή σύντομα θα τελειώσουν παρόμοιες σχολές). Ήδη έχει προσληφτεί από εταιρεία στην Αγγλία. Έτυχε να ασχολείται με χίλια δυο πράγματα και να γνωρίζει Ρωσικά και Κινεζικά, έστειλε βιογραφικό χωρίς να περιμένει να τελειώσει τις σπουδές, τον κάλεσαν για συνέντευξη, τους συνάρπασε, τον προσέλαβαν και απλώς περιμένουν να πάρει το πτυχίο του. Και φυσικά δε διαθέτει μεταπτυχιακό ακόμα. Θα αρχίσει να εργάζεται και θα σκεφτεί αργότερα σε πιο αντικείμενο θα κάνει.